Рецепти
Маринирана риба на скара Ана Ѓорова

Печена риба во маринада од лимон со гарнир од спанаќ и компири. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Маринада: во сад измешајте 2 лажици лимонов сок и 6 лажици маслиново масло. Измешајте и додајте малку бибер, ситно сечкани лук и магдонос и мајчина душичка или рузмарин.
  2. Рибата оставете ја да се маринира во течноста околу 30-60 минути.
  3. Маринираните рибји филети посолете ги и испечете ги на скара.
  4. Компирот сварете го, а спанаќот (или штавеј) кратко бланширајте го.
  5. На маслиново масло пропржете чешне сечкан лук, додате ги сечканите компир и спанаќ, зачинете по вкус и пржете ги додека се соединат убаво.
  6. Рибата послужете ја со гарнирот од компир и спанаќ.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: