Рецепти
Маринирана скуша (посно) Ана Ѓорова

Печена скуша во сос од мешавина зачини, лук и кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(5 Парчиња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Лук(1 Главица)

Кромид(1 Главица)

Бело вино(200 Милилитри)

Вода(400 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Пченкарно брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер

Вегета

Бибер

Црвен вински оцет(200 Милилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути + 2 часа за маринирање

  1. Се мешаат ситно исечканите магдонос, лук и кромид и рибите се полнат со мешавината.
  2. Се редат во тава и се додаваат 200 мл вода и оцетот. Се оставаат да отстојат најмалку 2 часа.
  3. Рибите се вадат од маринадата и се мијат со вода. Се зачинуваат со сол, вегета и бибер, потоа се валкаат во брашно и повторно се мешаат со мешавината од лук, кромид и магдонос.
  4. Се редат во тавата, па се полеваат со масло и 200 мл вода. Тавата се витка со фолија и се става во загреана вода рибите да се печат околу 1 час.
  5. Се вади фолијата и тавата се открива.
  6. Се раствара брашно во малку вода, се додава виното, па оваа смеса се истура врз тавата.
  7. Рибите се враќаат во рерна да се допечат без фолија додека добијат румена боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: