Рецепти
Маринирана скуша (посно) Ана Ѓорова

Печена скуша во сос од мешавина зачини, лук и кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(5 Парчиња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Лук(1 Главица)

Кромид(1 Главица)

Бело вино(200 Милилитри)

Вода(400 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Пченкарно брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер

Вегета

Бибер

Црвен вински оцет(200 Милилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути + 2 часа за маринирање

  1. Се мешаат ситно исечканите магдонос, лук и кромид и рибите се полнат со мешавината.
  2. Се редат во тава и се додаваат 200 мл вода и оцетот. Се оставаат да отстојат најмалку 2 часа.
  3. Рибите се вадат од маринадата и се мијат со вода. Се зачинуваат со сол, вегета и бибер, потоа се валкаат во брашно и повторно се мешаат со мешавината од лук, кромид и магдонос.
  4. Се редат во тавата, па се полеваат со масло и 200 мл вода. Тавата се витка со фолија и се става во загреана вода рибите да се печат околу 1 час.
  5. Се вади фолијата и тавата се открива.
  6. Се раствара брашно во малку вода, се додава виното, па оваа смеса се истура врз тавата.
  7. Рибите се враќаат во рерна да се допечат без фолија додека добијат румена боја.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: