Рецепти
Маринирана скуша (посно) Ана Ѓорова

Печена скуша во сос од мешавина зачини, лук и кромид

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Скуша(5 Парчиња)

Свеж магдонос(1 Китка)

Лук(1 Главица)

Кромид(1 Главица)

Бело вино(200 Милилитри)

Вода(400 Милилитри)

Брашно(2 Супени лажици)

Пченкарно брашно(1 Супена лажица)

Црвен пипер

Вегета

Бибер

Црвен вински оцет(200 Милилитри)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути + 2 часа за маринирање

  1. Се мешаат ситно исечканите магдонос, лук и кромид и рибите се полнат со мешавината.
  2. Се редат во тава и се додаваат 200 мл вода и оцетот. Се оставаат да отстојат најмалку 2 часа.
  3. Рибите се вадат од маринадата и се мијат со вода. Се зачинуваат со сол, вегета и бибер, потоа се валкаат во брашно и повторно се мешаат со мешавината од лук, кромид и магдонос.
  4. Се редат во тавата, па се полеваат со масло и 200 мл вода. Тавата се витка со фолија и се става во загреана вода рибите да се печат околу 1 час.
  5. Се вади фолијата и тавата се открива.
  6. Се раствара брашно во малку вода, се додава виното, па оваа смеса се истура врз тавата.
  7. Рибите се враќаат во рерна да се допечат без фолија додека добијат румена боја.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: