Рецепти
Маринирани копани Ана Ѓорова

Сочни и вкусни пилешки копани маринирани со ф’стаци, лимонов сок, лук и магдонос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 4 часа

  1. Исчистете го лукот и исечкајте го заедно со маслинките, ф’стаците и магдоносот.
  2. Убаво иситнете ги состојките и додајте ги на маслото, лимоновиот сок, здробениот дафинов лист, солта и лутата мелена пиперка (по желба).
  3. Сета смеса измешајте ја и додајте ги и сувиот босилек, мајчината душица, сол и бибер по вкус.
  4. Смесата втријте ја убаво на копаните и оставете ги неколку часа да останат во маринадата, најдобро е преку ноќ.
  5. Извадете ги копаните од маринадата, па пропржете ги на 3 лажици масло од маринадата од сите страни за да добијат убава боја.
  6. Тенџерето поклопете го, намалете ја температурата и динстајте ги 15 минути.
  7. На крај додајте ја преостанатата маринада и пржете уште 5 минути.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: