Рецепти
Медалјони со пиво Ана Ѓорова

Маринирано свинско месо во пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исечете го месото на поголеми парчиња, заврзете ги со конец за да ја задржат кружната форма и распоредете ги врз ловоровите листови.
  2. Ставете ги во тава, полијте со пивото, додајте ги плодовите смрека, а потоа покријте ги со фолија и оставете ги 30 минути во фрижидер да се маринираат.
  3. Исцедете го месото и оставете ја маринадата настрана. Избришете го месото со салфета и посипете го со брашно.
  4. Загрејте го путерот во тава, додајте го месото и пржете го 3 минути од двете страни. Полијте го со маринадата, оставете да испари половина од течноста, намалете го огнот, поклопете ја тавата и продолжете со пржење уште 10 минути. Додајте супа доколку е потребно.
  5. Измијте го грозјето и додајте го на месото. Продолжите да ги пржите медалјоните уште 5 минути.
  6. Посолете ги, попиперете ги и сервирајте ги.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: