Рецепти
Медалјони со пиво Ана Ѓорова

Маринирано свинско месо во пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исечете го месото на поголеми парчиња, заврзете ги со конец за да ја задржат кружната форма и распоредете ги врз ловоровите листови.
  2. Ставете ги во тава, полијте со пивото, додајте ги плодовите смрека, а потоа покријте ги со фолија и оставете ги 30 минути во фрижидер да се маринираат.
  3. Исцедете го месото и оставете ја маринадата настрана. Избришете го месото со салфета и посипете го со брашно.
  4. Загрејте го путерот во тава, додајте го месото и пржете го 3 минути од двете страни. Полијте го со маринадата, оставете да испари половина од течноста, намалете го огнот, поклопете ја тавата и продолжете со пржење уште 10 минути. Додајте супа доколку е потребно.
  5. Измијте го грозјето и додајте го на месото. Продолжите да ги пржите медалјоните уште 5 минути.
  6. Посолете ги, попиперете ги и сервирајте ги.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: