Рецепти
Медалјони со пиво
Маринирано свинско месо во пиво
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Бело грозје(300 Грама)
Свинско каре(500 Грама)
Путер(30 Грама)
Брашно(30 Грама)
Пиво(1 Децилитар)
Плодови од смрека(10 )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Исечете го месото на поголеми парчиња, заврзете ги со конец за да ја задржат кружната форма и распоредете ги врз ловоровите листови.
- Ставете ги во тава, полијте со пивото, додајте ги плодовите смрека, а потоа покријте ги со фолија и оставете ги 30 минути во фрижидер да се маринираат.
- Исцедете го месото и оставете ја маринадата настрана. Избришете го месото со салфета и посипете го со брашно.
- Загрејте го путерот во тава, додајте го месото и пржете го 3 минути од двете страни. Полијте го со маринадата, оставете да испари половина од течноста, намалете го огнот, поклопете ја тавата и продолжете со пржење уште 10 минути. Додајте супа доколку е потребно.
- Измијте го грозјето и додајте го на месото. Продолжите да ги пржите медалјоните уште 5 минути.
- Посолете ги, попиперете ги и сервирајте ги.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во