Рецепти
Медалјони со пиво Ана Ѓорова

Маринирано свинско месо во пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исечете го месото на поголеми парчиња, заврзете ги со конец за да ја задржат кружната форма и распоредете ги врз ловоровите листови.
  2. Ставете ги во тава, полијте со пивото, додајте ги плодовите смрека, а потоа покријте ги со фолија и оставете ги 30 минути во фрижидер да се маринираат.
  3. Исцедете го месото и оставете ја маринадата настрана. Избришете го месото со салфета и посипете го со брашно.
  4. Загрејте го путерот во тава, додајте го месото и пржете го 3 минути од двете страни. Полијте го со маринадата, оставете да испари половина од течноста, намалете го огнот, поклопете ја тавата и продолжете со пржење уште 10 минути. Додајте супа доколку е потребно.
  5. Измијте го грозјето и додајте го на месото. Продолжите да ги пржите медалјоните уште 5 минути.
  6. Посолете ги, попиперете ги и сервирајте ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: