Рецепти
Медалјони со пиво Ана Ѓорова

Маринирано свинско месо во пиво

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исечете го месото на поголеми парчиња, заврзете ги со конец за да ја задржат кружната форма и распоредете ги врз ловоровите листови.
  2. Ставете ги во тава, полијте со пивото, додајте ги плодовите смрека, а потоа покријте ги со фолија и оставете ги 30 минути во фрижидер да се маринираат.
  3. Исцедете го месото и оставете ја маринадата настрана. Избришете го месото со салфета и посипете го со брашно.
  4. Загрејте го путерот во тава, додајте го месото и пржете го 3 минути од двете страни. Полијте го со маринадата, оставете да испари половина од течноста, намалете го огнот, поклопете ја тавата и продолжете со пржење уште 10 минути. Додајте супа доколку е потребно.
  5. Измијте го грозјето и додајте го на месото. Продолжите да ги пржите медалјоните уште 5 минути.
  6. Посолете ги, попиперете ги и сервирајте ги.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: