Рецепти
Мексиканско рижото Ана Ѓорова

Вкусен, ароматичен ориз подготвен на мексикански начин со доматен сос и коријандер

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Ориз(2 Чаши)

Масло(1/2 Чаша)

Доматен сос(1 мало пакување )

Коријандер(1 Китка)

Сол(1 Кафена лажица)

Лук(1-2 Чешниња)

Вода(4 Чаши)

Коцка за супа-пилешка(1 )

Кумин

Лук во прав

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во голема тава за пржење загрејте го маслото на умерен оган.
  2. Додајте го оризот и гответе додека добие златнокафена боја. Постојано мешајте со дрвена лажица и внимавајте да не ви се залепи на тавата.
  3. Во меѓувреме сварете ја пилешката коцка за супа со 4 чаши вода, па откако оризот убаво ќе се пропржи, додајте ја сварената супа во тавата.
  4. Промешајте убаво и потоа додајте го доматниот сос и мелените чешниња лук, па зачинете со сол, бибер, кумин и лук во прав по желба.
  5. Промешајте и покријте ја тавата со капак. Гответе го оризот околу 40 минути до 1 час.
Бурито со мешано месо
Кесадии со туна
Шпагети во мексикански сос
Мексикански гулаш
Грав на мексикански начин
Грав со ќофтиња
Ла Палома
Мексикански сос
Пикантни колбаси на скара
Фахита со говедско месо
Бурито со јајца
Тортиљи со зеленчук
Тортиља со кинеска салата
Атоле
Колачиња со ореви и шеќер во прав
Тестенини со мексикански сос
Чипс со пикантен сос (посно)
Тортиља од компири
Мексикански колач (посно)
Мексикански мигас
Чили супа
Чили тестенини со месо, грав и пченка
Начос со мелено месо
Кесадиљи со топен кашкавал и сланина
Мексиканско рижото
Ракчиња во текила и зелен лимон
Палачинки од пченка со коријандер и млад кромид
Домашен чили сос
Мексикански омлет
Колач со карамел и млеко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: