Рецепти
Мешан зеленчук со пилешко месо Ана Ристеска

Едноставен и вкусен ручек со пилешки коппани и микс од зеленчук и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(3-4 )

Златна мешавина(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ориз(2 Чаши)

Вегета(3 Супени лажици)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Пилешките копани се зачинуваат со сол, вегета и бибер. Се оставаат да отстојат 20 минути. Потоа во тенџере со зовриена вода се става една лажица вегета и се варат.
  2. Кромидот го сечкаме ситно и го ставаме на оган да се пржи. Додаваме доматно пире, една лажица вегета и една лажица црвен пипер. Потоа го додаваме оризот, малку млака вода, сол и бибер. Смесата ја пржиме околу 5 минути.
  3. Вака зачинетата смеса ја истураме во четвртаста тава, ја додаваме и водата во која се вареа пилешките копани, потоа го ставаме одмрзнатиот зеленчук, додаваме 1 лажица бегета, налеваме една чаша млака вода и промешуваме.
  4. Во тавата ги редиме претходно сварените пилешки копани, посолуваме и налеваме вода се додека ја прекрие смесата од зеленчук.
  5. Печеме на температура од 220 степени околу 40 минути.
  6. Вака приготвените пилешки копани со смесата од зеленчук, откако ќе се изладат, се сервираат во чинија.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: