Рецепти
Мешан зеленчук со пилешко месо Ана Ристеска

Едноставен и вкусен ручек со пилешки коппани и микс од зеленчук и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(3-4 )

Златна мешавина(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ориз(2 Чаши)

Вегета(3 Супени лажици)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Пилешките копани се зачинуваат со сол, вегета и бибер. Се оставаат да отстојат 20 минути. Потоа во тенџере со зовриена вода се става една лажица вегета и се варат.
  2. Кромидот го сечкаме ситно и го ставаме на оган да се пржи. Додаваме доматно пире, една лажица вегета и една лажица црвен пипер. Потоа го додаваме оризот, малку млака вода, сол и бибер. Смесата ја пржиме околу 5 минути.
  3. Вака зачинетата смеса ја истураме во четвртаста тава, ја додаваме и водата во која се вареа пилешките копани, потоа го ставаме одмрзнатиот зеленчук, додаваме 1 лажица бегета, налеваме една чаша млака вода и промешуваме.
  4. Во тавата ги редиме претходно сварените пилешки копани, посолуваме и налеваме вода се додека ја прекрие смесата од зеленчук.
  5. Печеме на температура од 220 степени околу 40 минути.
  6. Вака приготвените пилешки копани со смесата од зеленчук, откако ќе се изладат, се сервираат во чинија.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: