Рецепти
Мешан зеленчук со пилешко месо Ана Ристеска

Едноставен и вкусен ручек со пилешки коппани и микс од зеленчук и ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки копан(3-4 )

Златна мешавина(450 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ориз(2 Чаши)

Вегета(3 Супени лажици)

Доматно пире(3 Супени лажици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 80 минути

  1. Пилешките копани се зачинуваат со сол, вегета и бибер. Се оставаат да отстојат 20 минути. Потоа во тенџере со зовриена вода се става една лажица вегета и се варат.
  2. Кромидот го сечкаме ситно и го ставаме на оган да се пржи. Додаваме доматно пире, една лажица вегета и една лажица црвен пипер. Потоа го додаваме оризот, малку млака вода, сол и бибер. Смесата ја пржиме околу 5 минути.
  3. Вака зачинетата смеса ја истураме во четвртаста тава, ја додаваме и водата во која се вареа пилешките копани, потоа го ставаме одмрзнатиот зеленчук, додаваме 1 лажица бегета, налеваме една чаша млака вода и промешуваме.
  4. Во тавата ги редиме претходно сварените пилешки копани, посолуваме и налеваме вода се додека ја прекрие смесата од зеленчук.
  5. Печеме на температура од 220 степени околу 40 минути.
  6. Вака приготвените пилешки копани со смесата од зеленчук, откако ќе се изладат, се сервираат во чинија.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: