Рецепти
Мешана тава со месо и печурки Ана Ѓорова

Богат и гурмански ручек што одлично оди со чаша црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маринирани шампињони(500 грама )

Свинска кртина(500 грама )

Телешко месо(кртина 500 грама )

Чаден колбас(300 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Печеница(200 грама подебели ленти )

Кромид(1 Главица)

Кисела павлака(150 Милилитри)

Праз(1 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 200 минути

  1. Чадените колбаси исечкајте ги на кругови (по желба), празот исечкајте го на кругови, а свинската и телешката кртина на коцки.
  2. Главицата кромид покрупно исечкајте ја, а печеницата исечкајте ја на тенки долгнавести парчиња.
  3. Тава за печење попрскајте ја со масло и во неа ставете ги кромидот, колбасите, свинското и телешкото месо, празот, сечканите шампињони од тегла и печеницата.
  4. Зачинете со сол, бибер и лажица вегета, додајте го доматниот сос, попрскајте со масло и промешајте ја содржината во грнето.
  5. Налејте 200 мл вода и додајте го кашкавалот исечкан на парчиња.
  6. Затворете ја тавата со капак и ставете ја во рерна.
  7. Печете 3 часа на 200°C.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: