Рецепти
Мешана тава со месо и печурки
Богат и гурмански ручек што одлично оди со чаша црвено вино
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Маринирани шампињони(500 грама )
Свинска кртина(500 грама )
Телешко месо(кртина 500 грама )
Чаден колбас(300 Грама)
Кашкавал(150 Грама)
Печеница(200 грама подебели ленти )
Кромид(1 Главица)
Кисела павлака(150 Милилитри)
Праз(1 )
Доматен сос(300 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 200 минути
- Чадените колбаси исечкајте ги на кругови (по желба), празот исечкајте го на кругови, а свинската и телешката кртина на коцки.
- Главицата кромид покрупно исечкајте ја, а печеницата исечкајте ја на тенки долгнавести парчиња.
- Тава за печење попрскајте ја со масло и во неа ставете ги кромидот, колбасите, свинското и телешкото месо, празот, сечканите шампињони од тегла и печеницата.
- Зачинете со сол, бибер и лажица вегета, додајте го доматниот сос, попрскајте со масло и промешајте ја содржината во грнето.
- Налејте 200 мл вода и додајте го кашкавалот исечкан на парчиња.
- Затворете ја тавата со капак и ставете ја во рерна.
- Печете 3 часа на 200°C.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во