Рецепти
Мешана тава со месо и печурки Ана Ѓорова

Богат и гурмански ручек што одлично оди со чаша црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маринирани шампињони(500 грама )

Свинска кртина(500 грама )

Телешко месо(кртина 500 грама )

Чаден колбас(300 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Печеница(200 грама подебели ленти )

Кромид(1 Главица)

Кисела павлака(150 Милилитри)

Праз(1 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 200 минути

  1. Чадените колбаси исечкајте ги на кругови (по желба), празот исечкајте го на кругови, а свинската и телешката кртина на коцки.
  2. Главицата кромид покрупно исечкајте ја, а печеницата исечкајте ја на тенки долгнавести парчиња.
  3. Тава за печење попрскајте ја со масло и во неа ставете ги кромидот, колбасите, свинското и телешкото месо, празот, сечканите шампињони од тегла и печеницата.
  4. Зачинете со сол, бибер и лажица вегета, додајте го доматниот сос, попрскајте со масло и промешајте ја содржината во грнето.
  5. Налејте 200 мл вода и додајте го кашкавалот исечкан на парчиња.
  6. Затворете ја тавата со капак и ставете ја во рерна.
  7. Печете 3 часа на 200°C.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: