Рецепти
Мешана тава со месо и печурки Ана Ѓорова

Богат и гурмански ручек што одлично оди со чаша црвено вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маринирани шампињони(500 грама )

Свинска кртина(500 грама )

Телешко месо(кртина 500 грама )

Чаден колбас(300 Грама)

Кашкавал(150 Грама)

Печеница(200 грама подебели ленти )

Кромид(1 Главица)

Кисела павлака(150 Милилитри)

Праз(1 )

Доматен сос(300 Милилитри)

Вегета

Сол

Бибер

Масло

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 200 минути

  1. Чадените колбаси исечкајте ги на кругови (по желба), празот исечкајте го на кругови, а свинската и телешката кртина на коцки.
  2. Главицата кромид покрупно исечкајте ја, а печеницата исечкајте ја на тенки долгнавести парчиња.
  3. Тава за печење попрскајте ја со масло и во неа ставете ги кромидот, колбасите, свинското и телешкото месо, празот, сечканите шампињони од тегла и печеницата.
  4. Зачинете со сол, бибер и лажица вегета, додајте го доматниот сос, попрскајте со масло и промешајте ја содржината во грнето.
  5. Налејте 200 мл вода и додајте го кашкавалот исечкан на парчиња.
  6. Затворете ја тавата со капак и ставете ја во рерна.
  7. Печете 3 часа на 200°C.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: