Рецепти
Мешано месо со печурки и кашкавал
Гурмански ручек од свинско и пилешко месо со вкусен сос и топен кашкавал
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свинско каре(400 Грама)
Пилешко месо(200 Грама)
Кромид(2-3 Главици)
Буковка (печурка)(150 Грама)
Свежи шампињони(250 Грама)
Морска сол(1 Кафена лажица)
Вегета(1 Кафена лажица)
Бибер(малку )
Кари во прав(малку )
Суво оригано(малку )
Бело вино(100 Милилитри)
Посен кашкавал(растителен 4-5 Парчиња)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути
- Кромидот ситно се сечка и се пропржува на масло. Се додава месото, сечкано на покрупни коцки, и тоа се пропржува малку.
- Потоа се додаваат и сечканите печурки и се зачинува по желба.
- Целата смеса се истура во огноотпорен сад и се додава белото вино.
- Одозгора се редат листовите кашкавал, па низ целото тавче се наросува со оригано.
- Садот се става да се пече во загреана рерна на 200 степени, покриен со капак или завиткан со фолија. Пред крај се отвара или се отстранува фолијата и се запекува да зарумени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во