Рецепти
Мешано месо со печурки и кашкавал Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско и пилешко месо со вкусен сос и топен кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(400 Грама)

Пилешко месо(200 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Буковка (печурка)(150 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Морска сол(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(малку )

Кари во прав(малку )

Суво оригано(малку )

Бело вино(100 Милилитри)

Посен кашкавал(растителен 4-5 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се пропржува на масло. Се додава месото, сечкано на покрупни коцки, и тоа се пропржува малку.
  2. Потоа се додаваат и сечканите печурки и се зачинува по желба.
  3. Целата смеса се истура во огноотпорен сад и се додава белото вино.
  4. Одозгора се редат листовите кашкавал, па низ целото тавче се наросува со оригано.
  5. Садот се става да се пече во загреана рерна на 200 степени, покриен со капак или завиткан со фолија. Пред крај се отвара или се отстранува фолијата и се запекува да зарумени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: