Рецепти
Мешано месо со печурки и кашкавал Ана Ѓорова

Гурмански ручек од свинско и пилешко месо со вкусен сос и топен кашкавал

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско каре(400 Грама)

Пилешко месо(200 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Буковка (печурка)(150 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Морска сол(1 Кафена лажица)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(малку )

Кари во прав(малку )

Суво оригано(малку )

Бело вино(100 Милилитри)

Посен кашкавал(растителен 4-5 Парчиња)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Кромидот ситно се сечка и се пропржува на масло. Се додава месото, сечкано на покрупни коцки, и тоа се пропржува малку.
  2. Потоа се додаваат и сечканите печурки и се зачинува по желба.
  3. Целата смеса се истура во огноотпорен сад и се додава белото вино.
  4. Одозгора се редат листовите кашкавал, па низ целото тавче се наросува со оригано.
  5. Садот се става да се пече во загреана рерна на 200 степени, покриен со капак или завиткан со фолија. Пред крај се отвара или се отстранува фолијата и се запекува да зарумени.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: