Рецепти
Млечник со кори од јуфки Ана Ристеска

Вкусен македонски рецепт со потпечени јуфки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(400 Грама)

Јајце(12 )

Млеко(250 Милилитри)

Кисело млеко(250 Милилитри)

Газирана вода(250 Милилитри)

Масло(250 Милилитри)

Сирење(300 Грама)

Маргарин(70 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во правоаголен плех ги редиме јуфките, маргаринот исечкан на коцкички и маслото.
  2.  Ги ставаме во рерна на 150 степени да се потпечат така што да добијат убава румена боја.
  3. Во меѓувреме со миксер ги матиме јајцата.
  4. Кога ќе бидат изматени постепено ги додаваме и преостанатите состојки, млекото, киселата вода, сирењето, киселото млеко и солта.
  5. Смесата убаво ја изедначуваме.
  6. Потоа со оваа смеса ги прелеваме поптпечените јуфки.
  7. Убаво мешаме да се распореди смесата со јуфките.
  8. Потоа плехот го враќаме во рерна.
  9. Печеме на 200 степени уште околу 20 минути
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: