Рецепти
Млечник со кори од јуфки Ана Ристеска

Вкусен македонски рецепт со потпечени јуфки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(400 Грама)

Јајце(12 )

Млеко(250 Милилитри)

Кисело млеко(250 Милилитри)

Газирана вода(250 Милилитри)

Масло(250 Милилитри)

Сирење(300 Грама)

Маргарин(70 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во правоаголен плех ги редиме јуфките, маргаринот исечкан на коцкички и маслото.
  2.  Ги ставаме во рерна на 150 степени да се потпечат така што да добијат убава румена боја.
  3. Во меѓувреме со миксер ги матиме јајцата.
  4. Кога ќе бидат изматени постепено ги додаваме и преостанатите состојки, млекото, киселата вода, сирењето, киселото млеко и солта.
  5. Смесата убаво ја изедначуваме.
  6. Потоа со оваа смеса ги прелеваме поптпечените јуфки.
  7. Убаво мешаме да се распореди смесата со јуфките.
  8. Потоа плехот го враќаме во рерна.
  9. Печеме на 200 степени уште околу 20 минути
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: