Рецепти
Млечник со кори од јуфки Ана Ристеска

Вкусен македонски рецепт со потпечени јуфки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(400 Грама)

Јајце(12 )

Млеко(250 Милилитри)

Кисело млеко(250 Милилитри)

Газирана вода(250 Милилитри)

Масло(250 Милилитри)

Сирење(300 Грама)

Маргарин(70 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во правоаголен плех ги редиме јуфките, маргаринот исечкан на коцкички и маслото.
  2.  Ги ставаме во рерна на 150 степени да се потпечат така што да добијат убава румена боја.
  3. Во меѓувреме со миксер ги матиме јајцата.
  4. Кога ќе бидат изматени постепено ги додаваме и преостанатите состојки, млекото, киселата вода, сирењето, киселото млеко и солта.
  5. Смесата убаво ја изедначуваме.
  6. Потоа со оваа смеса ги прелеваме поптпечените јуфки.
  7. Убаво мешаме да се распореди смесата со јуфките.
  8. Потоа плехот го враќаме во рерна.
  9. Печеме на 200 степени уште околу 20 минути
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: