Рецепти
Млечник со кори од јуфки Ана Ристеска

Вкусен македонски рецепт со потпечени јуфки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јуфки(400 Грама)

Јајце(12 )

Млеко(250 Милилитри)

Кисело млеко(250 Милилитри)

Газирана вода(250 Милилитри)

Масло(250 Милилитри)

Сирење(300 Грама)

Маргарин(70 Грама)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во правоаголен плех ги редиме јуфките, маргаринот исечкан на коцкички и маслото.
  2.  Ги ставаме во рерна на 150 степени да се потпечат така што да добијат убава румена боја.
  3. Во меѓувреме со миксер ги матиме јајцата.
  4. Кога ќе бидат изматени постепено ги додаваме и преостанатите состојки, млекото, киселата вода, сирењето, киселото млеко и солта.
  5. Смесата убаво ја изедначуваме.
  6. Потоа со оваа смеса ги прелеваме поптпечените јуфки.
  7. Убаво мешаме да се распореди смесата со јуфките.
  8. Потоа плехот го враќаме во рерна.
  9. Печеме на 200 степени уште околу 20 минути
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: