Рецепти
Мусака со карфиол (посно)
Вкусно и посно јадење за целото семејство
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути
- Карфиолот измијте го, исечете го и сварете го во солена вода.
- Црниот лук ситно исечкајте го и пропржете го на масло, а потоа додајте 1 мала шолја измиен и исчистен ориз.
- Доматот измијте го, исчистете го и исечете еден дел на коцкички, а другиот на кругови.
- Потоа карфиолот, оризот, доматот исечкан на коцкички, солта, биберот и магдоносот наредете ги во огноотпорен сад и прекријте ги одозгора со кругови домат.
- Прелијте во садот млака вода измешана со вегета колку да ја покрие содржината, а потоа врз јадењето прелијте и презла измешана со масло и ставете го садот во рерна да се запече додека да добие убава боја.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во