Рецепти
Мусака со карфиол (посно) Ана Ѓорова

Вкусно и посно јадење за целото семејство

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Карфиолот измијте го, исечете го и сварете го во солена вода.
  2. Црниот лук ситно исечкајте го и пропржете го на масло, а потоа додајте 1 мала шолја измиен и исчистен ориз.
  3. Доматот измијте го, исчистете го и исечете еден дел на коцкички, а другиот на кругови.
  4. Потоа карфиолот, оризот, доматот исечкан на коцкички, солта, биберот и магдоносот наредете ги во огноотпорен сад и прекријте ги одозгора со кругови домат.
  5. Прелијте во садот млака вода измешана со вегета колку да ја покрие содржината, а потоа врз јадењето прелијте и презла измешана со масло и ставете го садот во рерна да се запече додека да добие убава боја.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: