Рецепти
Обланди со локум Ана Ѓорова

Лесен и брз рецепт за обланди со локум и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(1 Пакување)

Локум(500 Грама)

Ореви(250 Грама)

Шеќер(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Ставете тенџере на оган и додајте го шеќерот и вода (колку да го покрие шеќерот), па мешајте убаво додека шеќерот не се згусне и не се направи шербет.
  2. Оревите истолчете ги и додајте ги во шербетот.
  3. Исечкајте го локумот и додајте го исто така во шербетот.
  4. Промешајте ги убаво состојките и тргнете го тенџерето од оган.
  5. Врелата смеса ја ставаме врз првото парче обланда и убаво ја распоредуваме насекаде со голем нож. Врз смесата го ставаме второто парче обланда и убаво го поклопуваме со рацете за да се залепи. Постапката ја повторуваме со останатиот фил и обланди, со тоа што последниот слој е обланда.
  6. Филуваните обланди ги сечеме по желба: може на стапчиња со ширина од 1 сантиметар а должина 10 сантиметри, на коцки или странично на четириаголници.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: