Рецепти
Обланди со локум Ана Ѓорова

Лесен и брз рецепт за обланди со локум и ореви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(1 Пакување)

Локум(500 Грама)

Ореви(250 Грама)

Шеќер(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Ставете тенџере на оган и додајте го шеќерот и вода (колку да го покрие шеќерот), па мешајте убаво додека шеќерот не се згусне и не се направи шербет.
  2. Оревите истолчете ги и додајте ги во шербетот.
  3. Исечкајте го локумот и додајте го исто така во шербетот.
  4. Промешајте ги убаво состојките и тргнете го тенџерето од оган.
  5. Врелата смеса ја ставаме врз првото парче обланда и убаво ја распоредуваме насекаде со голем нож. Врз смесата го ставаме второто парче обланда и убаво го поклопуваме со рацете за да се залепи. Постапката ја повторуваме со останатиот фил и обланди, со тоа што последниот слој е обланда.
  6. Филуваните обланди ги сечеме по желба: може на стапчиња со ширина од 1 сантиметар а должина 10 сантиметри, на коцки или странично на четириаголници.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: