Рецепти
Ориз со пилешко и кари Ана Ѓорова

Вкусно и ароматично јадење од ориз, пилешко и зеленчук за брз и едноставен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(200 Грама)

Ориз(200 Грама)

Боранија(100 Грама)

Целер(1 лажица исечкан )

Морков

Кромид

Масло(2 Супени лажици)

Ловоров лист(1 )

Бренди(1 Супена лажица)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Исчекајте го кромидот и пржете го на една лажичка загреано масло и малку вода. Додајте го оризот и карито и полијте ги со 3 дл зовриена и посолена вода. Оставете го да зоврие, поклопете го садот и варете го оризот 10 минути. Потоа оставете го да се олади.
  2. Во еден сад ставете го брендито, ловоровиот лист, исечканиот зеленчук и една чаша вода, па оставете ги да зовријат. Посолете ги, додајте го месото исечено на парчиња и гответе го 10 минути. Потоа оставете да се олади месото во супата.
  3. Боранијата исчистете ја, исечкајте ја и варете ја неколку минути во врела вода, исцедете ја и додајте ја на оризот заедно со месото и магдоносот. Зачинете со останатото масло и сервирајте ги.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: