Рецепти
Ориз со пилешко и кари Ана Ѓорова

Вкусно и ароматично јадење од ориз, пилешко и зеленчук за брз и едноставен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(200 Грама)

Ориз(200 Грама)

Боранија(100 Грама)

Целер(1 лажица исечкан )

Морков

Кромид

Масло(2 Супени лажици)

Ловоров лист(1 )

Бренди(1 Супена лажица)

Кари во прав(1 Супена лажица)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Исчекајте го кромидот и пржете го на една лажичка загреано масло и малку вода. Додајте го оризот и карито и полијте ги со 3 дл зовриена и посолена вода. Оставете го да зоврие, поклопете го садот и варете го оризот 10 минути. Потоа оставете го да се олади.
  2. Во еден сад ставете го брендито, ловоровиот лист, исечканиот зеленчук и една чаша вода, па оставете ги да зовријат. Посолете ги, додајте го месото исечено на парчиња и гответе го 10 минути. Потоа оставете да се олади месото во супата.
  3. Боранијата исчистете ја, исечкајте ја и варете ја неколку минути во врела вода, исцедете ја и додајте ја на оризот заедно со месото и магдоносот. Зачинете со останатото масло и сервирајте ги.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: