Рецепти
Говедски увијачи Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(500 Килограми)

Кромид(2 )

Путер(1/2 )

Павлака(1 Кафена лажица)

Презла(1 Кафена лажица)

Жолчка од јајце(1 )

Магдонос(1 Супена лажица)

Брашно(1 Кафена лажица)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Бистра зеленчукова супа(1 Чаша)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Месото се сече на парчиња и се чука со чекан за да биде тенко.
  2. Кромидот се пржи на путер. Потоа ги додаваме презлата, жолчката, магдоност, павлаката, свинската маст, сол и бибер по вкус. Ова е филот на увијачите.
  3. На секое парче месо ставаме од филот и месото го виткаме во ролана, го посипуваме со брашно, го зацврстуваме со чечекалица и го пржиме.
  4. Вака испржените увијачи ги ставаме во тенџере и ги поливаме со супа или пиво.
  5. Се динстаат на тивок оган за да може месото (увијачот) да биде меко.
  6. Се додава сол и бибер.
  7. Се сервира со салата од цвекло и кисели краставици.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: