Рецепти
Говедски увијачи Ана Ристеска

Полски специјалитет

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Говедско месо(500 Килограми)

Кромид(2 )

Путер(1/2 )

Павлака(1 Кафена лажица)

Презла(1 Кафена лажица)

Жолчка од јајце(1 )

Магдонос(1 Супена лажица)

Брашно(1 Кафена лажица)

Свинска маст(1 Супена лажица)

Бистра зеленчукова супа(1 Чаша)

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Месото се сече на парчиња и се чука со чекан за да биде тенко.
  2. Кромидот се пржи на путер. Потоа ги додаваме презлата, жолчката, магдоност, павлаката, свинската маст, сол и бибер по вкус. Ова е филот на увијачите.
  3. На секое парче месо ставаме од филот и месото го виткаме во ролана, го посипуваме со брашно, го зацврстуваме со чечекалица и го пржиме.
  4. Вака испржените увијачи ги ставаме во тенџере и ги поливаме со супа или пиво.
  5. Се динстаат на тивок оган за да може месото (увијачот) да биде меко.
  6. Се додава сол и бибер.
  7. Се сервира со салата од цвекло и кисели краставици.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: