Рецепти
Пастрмка со зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Вкусен и посен семеен ручек од маринирана пастрмка со зеленчук во рерна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(1 Килограм)

Кромид(3 )

Свежи шампињони(300 Грама)

Компир(3-4 )

Лимон(2 )

Црвено вино(1,5 Децилитар)

Сечкан магдонос(2 Супени лажици)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Се прави маринада од црното вино, малку вода, исечканиот кромид, бибер и сол.
  2. Исчистената и посолената риба се става во маринадата и се остава да отстои 40 минути.
  3. На врело масло кратко се пропржува рибата, а потоа се враќа во истиот сад и се прелива со маринадата.
  4. Така подготвената риба се става во загреана рерна, се реди зеленчукот и се пече додека рибата не поцрвене, а зеленчукот не омекне.
  5. Јадењето се зачинува со магдонос и лимонов сок.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: