Рецепти
Пастрмка во сос од ореви (посно) Ана Ѓорова

Брза пржена риба со сос од мелени ореви за посен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрмка(1 Килограм)

Мелени ореви(250 Грама)

Брашно(2 лажици + за пржење на рибата )

Масло(1 Чаша)

Оцет(2 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пастрмката исчистете ја и исечете ја по должина на грбот, а потоа исечете ја на 6-7 парчиња и посолете ја.
  2. Во сад загрејте масло, рибата извалкајте ја во брашно и испржете ја.
  3. Во друг сад загрејте две лажици масло, загрејте го и додајте две лажици брашно и пржете со мешање. Во прженото брашно додајте ги мелените ореви, па и нив мешајте ги додека смесата не поцрвене.
  4. Во сосот ставете две чаши млака вода, две лажици оцет и сечканиот лук. Добро измешајте, додајте уште малку вода, оставете малку да се вари и со сосот прелејте ја пржената риба.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: