Рецепти
Печен свински бут Ана Ѓорова

Вкусно печено месо со јаболко и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Месото посолете го и додајте му бибер по вкус, па ставете го во тава. Додајте му малку масло, зачинете го со 2-3 ловорови листови и ставете го да се пече во загреана рерна на 200°C.
  2. При печењето, полевајте го месото со по малку бело вино. По 2 часа печење, во тавата додајте ги излупеното и исечено на парчиња жолто јаболко и излупениот и исечкан кромид, па допечете го месото уште 20 минути.
  3. На крајот отстранете ги ловоровите листови, посолете го месото, попиперете го и сервирајте го со сосот во кој се печеше заедно со јаболките, кромидот и магдоносот.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: