Рецепти
Печен свински бут Ана Ѓорова

Вкусно печено месо со јаболко и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Месото посолете го и додајте му бибер по вкус, па ставете го во тава. Додајте му малку масло, зачинете го со 2-3 ловорови листови и ставете го да се пече во загреана рерна на 200°C.
  2. При печењето, полевајте го месото со по малку бело вино. По 2 часа печење, во тавата додајте ги излупеното и исечено на парчиња жолто јаболко и излупениот и исечкан кромид, па допечете го месото уште 20 минути.
  3. На крајот отстранете ги ловоровите листови, посолете го месото, попиперете го и сервирајте го со сосот во кој се печеше заедно со јаболките, кромидот и магдоносот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: