Рецепти
Печен свински бут
Вкусно печено месо со јаболко и зачини
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа
- Месото посолете го и додајте му бибер по вкус, па ставете го во тава. Додајте му малку масло, зачинете го со 2-3 ловорови листови и ставете го да се пече во загреана рерна на 200°C.
- При печењето, полевајте го месото со по малку бело вино. По 2 часа печење, во тавата додајте ги излупеното и исечено на парчиња жолто јаболко и излупениот и исечкан кромид, па допечете го месото уште 20 минути.
- На крајот отстранете ги ловоровите листови, посолете го месото, попиперете го и сервирајте го со сосот во кој се печеше заедно со јаболките, кромидот и магдоносот.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во