Рецепти
Печен свински бут Ана Ѓорова

Вкусно печено месо со јаболко и зачини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Месото посолете го и додајте му бибер по вкус, па ставете го во тава. Додајте му малку масло, зачинете го со 2-3 ловорови листови и ставете го да се пече во загреана рерна на 200°C.
  2. При печењето, полевајте го месото со по малку бело вино. По 2 часа печење, во тавата додајте ги излупеното и исечено на парчиња жолто јаболко и излупениот и исечкан кромид, па допечете го месото уште 20 минути.
  3. На крајот отстранете ги ловоровите листови, посолете го месото, попиперете го и сервирајте го со сосот во кој се печеше заедно со јаболките, кромидот и магдоносот.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: