Рецепти
Печен зеленчук Ана Ѓорова

Вегетаријански микс од компири, тиквички, пиперки и домати за вкусен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Најпрво се лупат компирите и тиквичката, потоа се рендаат и се мешаат со путерот, па се зачинуваат.
  2. Тавата за печење се мачка со путер и се истураат компирите и тиквичките во тенок слој. Потоа се печат во рерна на 200°C околу 30 минути.
  3. Кромидот се сече на резанки, пиперките на кругови и сето тоа заедно се динста на малку масло и се зачинува.
  4. Доматите се сечат на кругови, а магдоносот ситно се сечка.
  5. Се вади тавата од оган и врз слојот од компирите и тиквичките се ставаат пиперките и кромидот, се редат доматите и се става ситно исечканиот магдонос.
  6. Се враќа во рерна уште малку да се запече и се служи топло. Може одозгора да изрендате кашкавал.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: