Рецепти
Печени ќофтиња со сланина Ана Ѓорова

Гурмански бомбици од месо што може да ги комбинирате со гарнир по желба и со салата, а се одлични за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во еден сад се соединува меленото месо со сечкана главица кромид, лебни трошки, 1 јајце, сол, бибер, вегета, буковец и малку прашак за печиво. Смесата добро се меси за да се соедини и да биде погодна за обликување топчиња.
  2. Со намастени раце се формираат топчиња, се расплескуваат на дланката, потоа на секое од нив се става по лажичка кајмак. Повторно се обликуваат во топчиња, па се завиткуваат во лента кашкавал или во лента сланина.
  3. Се ставаат во намастен калап за мафини (завршетокот на сланината да остане од долната страна).
  4. Се печат во загреана рерна на 200 степени, околу 50-60 минути додека да заруменат.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: