Рецепти
Печени ќофтиња со сланина Ана Ѓорова

Гурмански бомбици од месо што може да ги комбинирате со гарнир по желба и со салата, а се одлични за ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Во еден сад се соединува меленото месо со сечкана главица кромид, лебни трошки, 1 јајце, сол, бибер, вегета, буковец и малку прашак за печиво. Смесата добро се меси за да се соедини и да биде погодна за обликување топчиња.
  2. Со намастени раце се формираат топчиња, се расплескуваат на дланката, потоа на секое од нив се става по лажичка кајмак. Повторно се обликуваат во топчиња, па се завиткуваат во лента кашкавал или во лента сланина.
  3. Се ставаат во намастен калап за мафини (завршетокот на сланината да остане од долната страна).
  4. Се печат во загреана рерна на 200 степени, околу 50-60 минути додека да заруменат.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: