Рецепти
Пијано пиле Ана Ѓорова

Парчиња пиле во сос од бело вино и печурки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 )

Брашно(100 Грама)

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(3-4 Кафени лажици)

Маслиново масло(1 Децилитар)

Црн лук(2 Главици)

Морков(3 )

Ловоров лист(2 )

Магдонос(1 Китка)

Суво оригано(1-2 Кафени лажици)

Црни маслинки(20 )

Бело вино(6 Децилитри)

Путер(100 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Лук(8 Чешниња)

Каранфилче(2 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 55 минути

  1. Пилето измијте го, исечете го на парчиња и исушете го со кујнска крпа.
  2. Секое парче извалкајте го во мешавина од брашно, сол и бибер.
  3. Така подготвените парчиња пиле, пропржете ги на врело масло од двете страни додека не поруменат.
  4. Додајте во тавата сечкан црн лук и морков и динстајте 10 минути.
  5. Потоа додајте ловоров лист, сечкан магдонос, оригано, сечкани маслинки и вино. Откако ќе зоврие смесата, гответе 10 минути.
  6. Во меѓувреме во длабока тава на оган растопете го путерот и пропржете ги сечканите печурки и белиот лук со каранфилчето.
  7. Додајте повторно сол и бибер по вкус, додајте го динстаното месо во тавата и гответе уште 20 минути. Послужете го месото топло со свежа салата.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: