Рецепти
Пиле на скара со салата од булгур
Маринирано пиле на скара со гарнир од булгур
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Пилето исечете го и извадете му ја грбната коска, па маринирајте го со мешавина од зачините и масло.
- Печете го на скара 20-тина минти.
- Во меѓувреме направете ја салатата од сварениот и оладен булгур. Помешајте го со исечкан магдонос, исечкан лук, сокот од лимон, прстофат цимет и морско оревче, соли бибер.
- Измешајте ги добро состојките и салатата зачинете ја со маслиново масло.
- Оставете да се подолади пилето и сервирајте го со салатата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во