Рецепти
Пиле на скара со салата од булгур Ана Ѓорова

Маринирано пиле на скара со гарнир од булгур

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Пилето исечете го и извадете му ја грбната коска, па маринирајте го со мешавина од зачините и масло.
  2. Печете го на скара 20-тина минти.
  3. Во меѓувреме направете ја салатата од сварениот и оладен булгур. Помешајте го со исечкан магдонос, исечкан лук, сокот од лимон, прстофат цимет и морско оревче, соли бибер.
  4. Измешајте ги добро состојките и салатата зачинете ја со маслиново масло.
  5. Оставете да се подолади пилето и сервирајте го со салатата.
Банана залчиња
Дроб во кошулица
Овесни барови со јаворов сируп
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Посна сарма со праз и шампињони
Филе Велингтон
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Ролат со цимет и суво грозје
Чоколадни бомбици со авокадо
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Јагнешка чорба
Солени бомбици од сирење
Пита со јајца и кајмак
Печен ролат од свинско каре
Торта со печурки
Полнети телешки шницли
Крокети од полнети јајца
Банана бомбици со гранола
Солен колач праз и сирење
Домашен крем од кикирики
Лажни лазањи со зелка и колбаси
Кифли со виршла и кашкавал
Романски качамак
Чоколадни коцки со црн грав
Вегетаријански лазањи
Солена пита со маслинки
Полнет леб
Печена скуша (посно)
Тава пилешко со бешамел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: