Рецепти
Пилешка чорба со карфиол
Доколку ја немате испробано оваа комбинација досега, задолжително да го направите тоа за следниот ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешко месо(бело 300 грама )
Кромид(1 Главица)
Карфиол(400 Грама)
Јајце(1 )
Лимон(1 )
Пашканат(2 корена )
Морков(1 )
Јогурт(150 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- На загреано маслиново масло во тенџере на оган пропржете го кромидот.
- Откако ќе омекне, додајте ги морковот, коренот од пашканат и месото, кои претходно се исечкани на коцки.
- Откако ќе се запржат, додајте ги цветовите карфиол и 1 литар вода.
- Откако месото и зеленчукот ќе омекнат, зачинете со сол, бибер и вегета, промешајте и додајте го ситно сечканиот магдонос.
- Во сад со виљушка изматете го јајцето, додајте го јогуртот и лимоновиот сок и мешајте додека се соедини смесата.
- Потоа непрекинато мешајте и додавајте ја мешавината од јајце, лимон и јогурт и варете уште кратко.
- Сервирајте ја чорбата топла.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во