Рецепти
Пилешки бургер со спанаќ и фета сирење Ана Ѓорова

Сочен и богат пилешки бургер со сос од фета сирење, спанаќ и копар

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Бургер леб(4 Парчиња)

Пилешко месо(450 Грама)

Спанаќ(700 Грама)

Фета сирење(500 Грама)

Бел лук, излупен и згмечен(2 Чешниња)

Млад кромид(2 )

Копар(5-6 Гранчиња)

Кашкавал(250 Грама)

Свеж сок од лимон(2.5 Супени лажици)

Црвена бабура(2 )

Путер(2 Супени лажици)

Брашно(2 Супени лажици)

Млеко(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

ПОДГОТОВКА НА СОСОТ:

  1. Во тава стопете го путерот на умерена температура, додајте го брашното, промешајте и гответе додека не добие златнокафенкаста боја.
  2. Потоа постепено додавајте го млекото и мешајте додека смесата не се згусне.
  3. Додајте половина од фета сирењето, половина од исечканиот спанаќ, исечкан копар и 2 супени лажици сок од лимон и промешајте. Зачинете со сол и бибер по желба и гответе додека спанаќот не омекне.

ПОДГОТОВКА НА БУРГЕРОТ:

  1. Исечкајте го пилешкото месо на ситно и измешајте го со останатиот исечкан спанаќ, фета сирењето, исечкан млад кромид и копар.
  2. Од смесата формирајте 4 плескавици и пржете ги во тава со загреано масло околу 4-5 минути од двете страни.
  3. Ставете ги готовите бургери во лебот, додајте од претходно подготвениот сос, ставете парчиња кашкавал, исечкани бабури, 1 лажичка лимонов сок и уживајте!
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: