Рецепти
Пилешки ролни со црвена зелка Ана Ѓорова

Вкусни сармички со црвена зелка и пилешко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Добро измијте ги листовите зелка и ставете ги во тенџере со зовриена вода на оган и варете ги 5-7 минути. Потоа поминете ги низ млаз ладна вода и добро исцедете ги.
  2. Месото исечкајте го на многу мали и тенки парчиња, лебот потопете го во вода и исцедете го, заедно измешајте ги, додајте јајце, сол и бибер, па брашно и на крај исечкан лист од црвена зелка (од тие што ги варевте) и добро соединете за да добиете хомогена смеса.
  3. Поделете ја смесата на 4 дела и свиткајте сармички со листовите зелка.
  4. Наредете ги во длабок, намастен сад и налејте една чаша вода и малку рузмарин, покријте со капак, па гответе 15-20 минути. Протресувајте го тенџерето одвреме навреме.
  5. Сервирајте ги ролничките малку подоладени и декорирајте ги со рендан зеленчук.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: