Рецепти
Пита од морков и мелено месо Ана Ѓорова

Пита со фил од мелено месо, моркови, кисела павлака и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Замесете тесто од брашното, маргаринот, 1 јајце и малку сол и оставете го половина час во фрижидер.
  2. Во тава со масло динстајте го меленото месо, додајте ги морковите исечкани на тенки ленти и сите зачини. Оставете го филот да се излади.
  3. Развлечете го тестото во тркалезен калап или во плех покриен со хартија за печење. Врз тестото наредете го филот од месо и моркови, па прелијте со смеса од изматени јајца и  павлака во која претходно ситно сте го изрендале лукот и сте ги додале зачините.
  4. Одозгора изрендајте го и едамерот, па печете 45 минути на 200 степени. Украсете со магдонос по желба.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: