Рецепти
Пита од морков и мелено месо
Пита со фил од мелено месо, моркови, кисела павлака и лук
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(300 Грама)
Маргарин(200 Грама)
Јајце(4 )
Мелено пилешко месо(500 Грама)
Масло(малку )
Морков(4 )
Кисела павлака(1 )
Лук(2 Чешниња)
Едамер кашкавал(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Замесете тесто од брашното, маргаринот, 1 јајце и малку сол и оставете го половина час во фрижидер.
- Во тава со масло динстајте го меленото месо, додајте ги морковите исечкани на тенки ленти и сите зачини. Оставете го филот да се излади.
- Развлечете го тестото во тркалезен калап или во плех покриен со хартија за печење. Врз тестото наредете го филот од месо и моркови, па прелијте со смеса од изматени јајца и павлака во која претходно ситно сте го изрендале лукот и сте ги додале зачините.
- Одозгора изрендајте го и едамерот, па печете 45 минути на 200 степени. Украсете со магдонос по желба.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во