Рецепти
Пита од морков и мелено месо Ана Ѓорова

Пита со фил од мелено месо, моркови, кисела павлака и лук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Замесете тесто од брашното, маргаринот, 1 јајце и малку сол и оставете го половина час во фрижидер.
  2. Во тава со масло динстајте го меленото месо, додајте ги морковите исечкани на тенки ленти и сите зачини. Оставете го филот да се излади.
  3. Развлечете го тестото во тркалезен калап или во плех покриен со хартија за печење. Врз тестото наредете го филот од месо и моркови, па прелијте со смеса од изматени јајца и  павлака во која претходно ситно сте го изрендале лукот и сте ги додале зачините.
  4. Одозгора изрендајте го и едамерот, па печете 45 минути на 200 степени. Украсете со магдонос по желба.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: