Рецепти
Пита со домати и маслинки Ана Ристеска

Сочна пита со домати која е одлична вечера или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Квасец(20 Грама)

Млеко(250 Милилитри)

Сол(1 Кафена лажица)

Мед(1 Кафена лажица)

Масло(4 Кафени лажици)

Брашно(500 Грама)

Чаден пилешки стек(150 Грама)

Домат(2 )

Црни маслинки(15 )

Јајце(1 )

Павлака(1 )

Италијански зачин (мешан зачин)

Рендан кашкавал

Сирење

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 70 минути

  1. Со состојките замесуваме тесто и го оставаме да нарасне еден час. Од него расукуваме кора и ја префрламе во тепсија со краевите надвор од неа. Кората ја боцкаме со вилушка.
  2. Се филува со кашкавалот, димениот пилешки стек, доматите кои претходно сме ги пропржиле за да им излезе течноста, мешавината зачини, маслинките и на крај се виткаат краевите на питата.
  3. Го прелеваме со смесата од павлака и јајца, а по желба можеме да стравиме сусам, лен или сончоглед.
  4. Питата ја печеме во загреана рерна на 220 степени додека зарумени. Кога ќе ја исклучиме рерната, ја вадиме питата и врз неа ги ставеме сирењето и кашкавалот, па ја враќаме да се допече уште 2 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: