Рецепти
Пита со месо Ана Ѓорова

Вкусен домашен рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(300 Грама)

Путер(180 Грама)

Вода(10 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Мешано мелено месо(500 Грама)

Кромид(1 Главица)

Павлака(300 Милилитри)

Јајце(5 )

Бибер(2 Прстофат)

Вегета(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Измешајте го брашното со маргаринот, солта и водата и замесете тесто.
  2. Поделете го тестото на два дела и ставете го во фрижидер да отстои половина час.
  3. Во меѓувреме на загреано масло испржете го ситно сечканиот кромид, додајте го меленото месо, сол, вегета, бибер и малку вода и пржете додека не биде готово.
  4. Кога ќе биде готово месото, тргнете го на страна да се излади.
  5. Јајцата искршете ги и малку изматете ги.
  6. Додајте ја павлаката во јајцата, сол, бибер и измешајте.
  7. Од овој прелив оставете 6 лажици за премачкување на корите, а остатокот додајте го во меленото месо.
  8. Тестото извадете го од фрижидер и развлечете кори колку што ви е тавата за печење.
  9. Врз едната кора ставете го цел фил и покријте со другата кора.
  10. Горната кора избодете ја со вилушка и премачкајте ја со павлаката што претходно сте ја издвоиле.
  11. Печете на 220 степени околу 25 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: