Рецепти
Пита со црвена леќа Ана Ѓорова

Одличен вегетаријански ручек или предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(320 Грама)

Путер(170 Грама)

Јајце(4 )

Црвена леќа(300 Грама)

Пекорино кашкавал(100 Грама)

Павлака(1 Децилитар)

Кромид(1 Главица)

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Просејте 300 г брашно, во средината направете вдлабнатина и во неа ставете 150 г омекнат путер, 1 јајце и малку сол, па замесете тесто. Формирајте топка, завиткајте ја во крпа и оставете ја во фрижидер 15 минути.
  2. Кромидот пропржете го со 2-3 лажици масло, додајте ја леќата, полијте ја со малку супа и варете ја 15-20 минути.
  3. Оставете ја да се олади, па додајте 3 јајца, ренданиот кашкавал, павлаката, исечканиот магдонос и малку сол и бибер.
  4. Расукајте го тестото до дебелина од 7-8 см и со него прекријте тава со дијаметар од 22 см, претходно намастена и набрашнета.
  5. Врз тестото ставете ја подготвената смеса и печете ја питата 40 минути на 180 степени.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: