Рецепти
Пица со брокули и колбаси Ана Ѓорова

Рецепт за вкусна домашна пица со неодолив фил од месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути + 3 часа за тестото

  1. Брашното измешајте го со прстофат сол и во центарот направете вдлабнатина.
  2. Квасецот растопете го со пола чашка млака вода и масло, па додајте го во средината кај брашното.
  3. Додавајќи вода по потреба, замесете меко тесто. Почнете со месење од брашното кон квасецот и додавајте по малку вода.
  4.  Од изработеното тесто формирајте топка, набрашнете ја, покријте ја со влажна крпа и оставете го тестото да стасува на топло место околу 2 и пол часа.
  5. Потоа набрашнете ја работната површина и расукајте го стасаното тесто во правоаголна форма.
  6. Тестото ставете го во соодветен набрашнет плех и оставете го да отстои уште 20 минути.
  7. Во меѓувреме измијте ја брокулата и пропржете ја во тава со загреано масло во која пропрживте претходно едно чешне лук. Гответе ги брокулите додека да испари вишокот течност.
  8. Тестото покријте го со исечкани парчиња рикота сирење, со пропржените парчиња брокула, колбасот излупен и исечкан, доматите на кои претходно им ги извадивте семките, ситно сечканиот магдонос, ренданиот пармезан и одозгора посипете го со маслиново масло.
  9. Пицата печете ја во загреана рерна на 250 степени околу 35 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: