Рецепти
Плескавици од наут со ким и со морков Ана Ристеска

Овие вегетаријански плескавици одлично одат со кисело млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(од конзерва 400 грама )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Јајце(1 )

Ким

Морков(1 )

Презла(1 Чаша)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Измијте го наутот и сомелете го во блендер.
  2. Кромидот и лукот исечкајте ги ситно и измешајте ги со наутот.
  3. Додајте ги во смесата и ренданиот морков, кимот, магдоносот и јајцето.
  4. Со влажни раце обликувајте плескавици.
  5. Извалкајте ги во презли и пржете ги од двете страни додека убаво заруменат.
  6. Послужете ги со салата.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: