Рецепти
Плескавици од наут со ким и со морков
Овие вегетаријански плескавици одлично одат со кисело млеко
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ВегетаријанскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Наут(од конзерва 400 грама )
Кромид(1 Главица)
Лук(2 Чешниња)
Јајце(1 )
Морков(1 )
Презла(1 Чаша)
Сечкан магдонос(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути
- Измијте го наутот и сомелете го во блендер.
- Кромидот и лукот исечкајте ги ситно и измешајте ги со наутот.
- Додајте ги во смесата и ренданиот морков, кимот, магдоносот и јајцето.
- Со влажни раце обликувајте плескавици.
- Извалкајте ги во презли и пржете ги од двете страни додека убаво заруменат.
- Послужете ги со салата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во