Рецепти
Плескавици од наут со ким и со морков Ана Ристеска

Овие вегетаријански плескавици одлично одат со кисело млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Наут(од конзерва 400 грама )

Кромид(1 Главица)

Лук(2 Чешниња)

Јајце(1 )

Ким

Морков(1 )

Презла(1 Чаша)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Измијте го наутот и сомелете го во блендер.
  2. Кромидот и лукот исечкајте ги ситно и измешајте ги со наутот.
  3. Додајте ги во смесата и ренданиот морков, кимот, магдоносот и јајцето.
  4. Со влажни раце обликувајте плескавици.
  5. Извалкајте ги во презли и пржете ги од двете страни додека убаво заруменат.
  6. Послужете ги со салата.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: