Рецепти
Подварок од кисела зелка
Вкусна манџа од кисела зелка по традиционален рецепт
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кисела зелка(1-2 Главици)
Свинско месо(250-300 Грама)
Сланина(100 Грама)
Кромид(2-3 Главици)
Морков(2-3 )
Праз(1 )
Црвен пипер(1 Супена лажица)
Бибер(1 Супена лажица)
Сол(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 3 часа
- Зелката се сечка на ситно и се става во лонец да се вари заедно со свинското месо, сланина, исечкан кромид, морков и праз.
- Се додаваат сол, бибер и црвен пипер по вкус и се вари на тивок оган 2-3 часа.
- Потоа се става во земјена тава и се потпекува.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во