Рецепти
Подварок од кисела зелка Ана Ѓорова

Вкусна манџа од кисела зелка по традиционален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисела зелка(1-2 Главици)

Свинско месо(250-300 Грама)

Сланина(100 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Морков(2-3 )

Праз(1 )

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Зелката се сечка на ситно и се става во лонец да се вари заедно со свинското месо, сланина, исечкан кромид, морков и праз.
  2. Се додаваат сол, бибер и црвен пипер по вкус и се вари на тивок оган 2-3 часа.
  3. Потоа се става во земјена тава и се потпекува.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: