Рецепти
Подварок од кисела зелка Ана Ѓорова

Вкусна манџа од кисела зелка по традиционален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисела зелка(1-2 Главици)

Свинско месо(250-300 Грама)

Сланина(100 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Морков(2-3 )

Праз(1 )

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Зелката се сечка на ситно и се става во лонец да се вари заедно со свинското месо, сланина, исечкан кромид, морков и праз.
  2. Се додаваат сол, бибер и црвен пипер по вкус и се вари на тивок оган 2-3 часа.
  3. Потоа се става во земјена тава и се потпекува.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: