Рецепти
Подварок од кисела зелка Ана Ѓорова

Вкусна манџа од кисела зелка по традиционален рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кисела зелка(1-2 Главици)

Свинско месо(250-300 Грама)

Сланина(100 Грама)

Кромид(2-3 Главици)

Морков(2-3 )

Праз(1 )

Црвен пипер(1 Супена лажица)

Бибер(1 Супена лажица)

Сол(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Зелката се сечка на ситно и се става во лонец да се вари заедно со свинското месо, сланина, исечкан кромид, морков и праз.
  2. Се додаваат сол, бибер и црвен пипер по вкус и се вари на тивок оган 2-3 часа.
  3. Потоа се става во земјена тава и се потпекува.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: