Рецепти
Полнета мисирка
Специјалитет од мисиркино месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
140 - 250 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мисиркино месо(2 Килограми)
Компир(1 Килограм)
Шунка(200 Грама)
Павлака(200 Грама)
Свинска маст(150 Грама)
Путер(20 Грама)
Јајце(3 )
Сол(3 Кафени лажици)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути
- Мисирката се чисти од дробот, се мие, се посолува, се премачкува со маст и се остава да отстои.
- На страна варите компир, па кога ќе биде готов, го пасирате, шунката се меле и се додава во пирето заедно со павлаката, јајцата, путерот, маста, солта и биберот.
- Сето тоа убаво се меша и се полни мисирката, па се шие отворот од каде што е наполнета.
- Се става во загреана рерна и се пече 2 часа на висока температура.
- Додека се пече, почесто треба да се врти и да се прелива со маста во која се пече.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во