Рецепти
Полнета мисирка Ана Ѓорова

Специјалитет од мисиркино месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркино месо(2 Килограми)

Компир(1 Килограм)

Шунка(200 Грама)

Павлака(200 Грама)

Свинска маст(150 Грама)

Путер(20 Грама)

Јајце(3 )

Сол(3 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Мисирката се чисти од дробот, се мие, се посолува, се премачкува со маст и се остава да отстои.
  2. На страна варите компир, па кога ќе биде готов, го пасирате, шунката се меле и се додава во пирето заедно со павлаката, јајцата, путерот, маста, солта и биберот.
  3. Сето тоа убаво се меша и се полни мисирката, па се шие отворот од каде што е наполнета.
  4. Се става во загреана рерна и се пече 2 часа на висока температура.
  5. Додека се пече, почесто треба да се врти и да се прелива со маста во која се пече.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: