Рецепти
Полнета мисирка Ана Ѓорова

Специјалитет од мисиркино месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мисиркино месо(2 Килограми)

Компир(1 Килограм)

Шунка(200 Грама)

Павлака(200 Грама)

Свинска маст(150 Грама)

Путер(20 Грама)

Јајце(3 )

Сол(3 Кафени лажици)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 150 минути

  1. Мисирката се чисти од дробот, се мие, се посолува, се премачкува со маст и се остава да отстои.
  2. На страна варите компир, па кога ќе биде готов, го пасирате, шунката се меле и се додава во пирето заедно со павлаката, јајцата, путерот, маста, солта и биберот.
  3. Сето тоа убаво се меша и се полни мисирката, па се шие отворот од каде што е наполнета.
  4. Се става во загреана рерна и се пече 2 часа на висока температура.
  5. Додека се пече, почесто треба да се врти и да се прелива со маста во која се пече.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: