Рецепти
Полнета пилешка шницла Ана Ѓорова

Интересен и вкусен рецепт од полнет пилешки стек со растопен кашкавал и свински врат

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешко месо(500 Грама)

Кашкавал(200 Грама)

Печеница(или 200 грама свински врат од саламура )

Свежи шампињони

Брашно

Јајце(2 )

Лебни трошки

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 45 минути

  1. Се зема едно парче пилешки стек, се сече на средината по должина, потоа се отвара и убаво се толчи.
  2. Потоа се раширува и врз стекот се става едно парче кашкавал, едно парче свински врат, малку печурки и повторно едно парче кашквал.
  3. Се покрива со другото парче од стекот, добро се затвора за да не се гледа смесата внатре.
  4. Постапката се повторува со другите парчиња стек.
  5. Потоа сите парчиња се валкаат во брашно, па во јајца и на крај во лебни трошки.
  6. Се пржат во врело масло за добро да заруменат од двете страни.
  7. Испржениот стек се пресекува на половина и се гарнира по желба со варен зеленчук.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: