Рецепти
Полнети бабури со хељда и зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Несекојдневен рецепт што вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Хељда(100 Грама)

Црвена бабура(10 )

Црвена пиперка(1 )

Кромид(3 Главици)

Морков(3 )

Домат(3 )

Масло(по потреба )

Магдонос(1/2 Китка)

Доматно пире(200 Милилитри)

Вода(малку топла )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Хељдата се вари, се цеди од водата и се остава да се излади,
  2. Црвената пиперка, кромидот, доматите и магдоносот се сечкаат, а морковите се рендаат.
  3. Кромидот се запржува во тава на оган, па откако ќе омекне се додаваат морковите, доматите и пиперката и заедно се пржат 10-тина минути.
  4. Во готовата запршка се додаваат изладената хељда и магдоносот, се зачинува со сол и бибер и се меша.
  5. Со готовиот фил се полнат бабурите и се полеваат со доматно пире, па во тавата се додава малку топла вода и се пече околу 1 час на 180 степени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: