Рецепти
Полнети бабури со хељда и зеленчук (посно) Ана Ѓорова

Несекојдневен рецепт што вреди да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Хељда(100 Грама)

Црвена бабура(10 )

Црвена пиперка(1 )

Кромид(3 Главици)

Морков(3 )

Домат(3 )

Масло(по потреба )

Магдонос(1/2 Китка)

Доматно пире(200 Милилитри)

Вода(малку топла )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Хељдата се вари, се цеди од водата и се остава да се излади,
  2. Црвената пиперка, кромидот, доматите и магдоносот се сечкаат, а морковите се рендаат.
  3. Кромидот се запржува во тава на оган, па откако ќе омекне се додаваат морковите, доматите и пиперката и заедно се пржат 10-тина минути.
  4. Во готовата запршка се додаваат изладената хељда и магдоносот, се зачинува со сол и бибер и се меша.
  5. Со готовиот фил се полнат бабурите и се полеваат со доматно пире, па во тавата се додава малку топла вода и се пече околу 1 час на 180 степени.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: