Рецепти
Полнети плескавици
Плескавици со месо, кашкавал, компири за вкусен и сочен ручек
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Мешано мелено месо(1 Килограм)
Компир(1 )
Јајце(1 )
Кромид(1 Главица)
Кашкавал(200 Грама)
Брашно(малку )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Компирот сварете го, излупете го и изрендајте го, а кромидот ситно исечкајте го. Измешајте ги со меленото месо и со ренданиот кашкавал.
- Посолете, додајте нане, вегета, бибер и лебни трошки и заедно со јајцето измешајте ја и замесете ја смесата со дланките.
- Формирајте плескавици, извалкајте ги со брашно од двете страни и пржете ги на загреано масло додека заруменат.
- Послужете ги со уште рендан кашкавал по желба и со гарнир од пире или печени компири.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во