Рецепти
Полнети плескавици Ана Ѓорова

Плескавици со месо, кашкавал, компири за вкусен и сочен ручек

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Компирот сварете го, излупете го и изрендајте го, а кромидот ситно исечкајте го. Измешајте ги со меленото месо и со ренданиот кашкавал.
  2. Посолете, додајте нане, вегета, бибер и лебни трошки и заедно со јајцето измешајте ја и замесете ја смесата со дланките.
  3. Формирајте плескавици, извалкајте ги со брашно од двете страни и пржете ги на загреано масло додека заруменат.
  4. Послужете ги со уште рендан кашкавал по желба и со гарнир од пире или печени компири.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: