Рецепти
Полнети телешки шницли
Гурмански ручек од полнети шницли со кој нема да погрешите
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Телешки шницли(5 )
Телешко мелено месо(300 Грама)
Димена сланина(10 Парчиња)
Кромид(1 Главица)
Црвено вино(200 Милилитри)
Гауда кашкавал(50 Грама)
Зелени маслинки(10-тина без семка )
Млад кромид(3 )
Лук(1 Чешне)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Кромидот, лутата пиперка, магдоносот и маслинките без семки ситно исечкајте ги и додајте ги во сад со меленото месо.
- Зачинете ги со сол и бибер, изрендајте од гаудата и со рака добро измешајтего филот да се соедини.
- Шницлите истолчете ги со чук, па ставете по 1/5 од филот од мелено месо врз нив и свиткајте ги краевите кон внатрешноста да свиткате ролат.
- Ролатите свиткајте ги со по една лента сланина и зацврстете ги со чепкалки.
- Лукот исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган, додајте ги исечканите млади кромитчиња и мешајте да се запржат.
- Во тавата испржете ги полнетите шницли, а откако ќе поруменат од сите страни, прелијте ги со виното и динстајте 30 минути.
- Сервирајте ги топли со гарнир од варен зеленчук.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во