Рецепти
Полнети телешки шницли Ана Ѓорова

Гурмански ручек од полнети шницли со кој нема да погрешите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Кромидот, лутата пиперка, магдоносот и маслинките без семки ситно исечкајте ги и додајте ги во сад со меленото месо.
  2. Зачинете ги со сол и бибер, изрендајте од гаудата и со рака добро измешајтего филот да се соедини.
  3. Шницлите истолчете ги со чук, па ставете по 1/5 од филот од мелено месо врз нив и свиткајте ги краевите кон внатрешноста да свиткате ролат.
  4. Ролатите свиткајте ги со по една лента сланина и зацврстете ги со чепкалки.
  5. Лукот исечкајте го и пржете го на загреано масло во тава на оган, додајте ги исечканите млади кромитчиња и мешајте да се запржат.
  6. Во тавата испржете ги полнетите шницли, а откако ќе поруменат од сите страни, прелијте ги со виното и динстајте 30 минути.
  7. Сервирајте ги топли со гарнир од варен зеленчук.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: