Рецепти
Полжави со путер од кикирики Ана Ристеска

Брза и креативна ужинка за вашите најмили

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Исечете го целерот на 3 дела.
  2. Внатрешноста наполнете ја со путерот од кикирики.
  3. Исечете 3 круга од јаболкото со дебелина од 5 милиметри и потоа круговите исечете ги на половина со тоа што ќе добиете 6 половинки. Нацртајте две полукружни линии со путерот од кикирики на јаболките, од двете страни (како на сликата) и ставете го секое парче јаболка во целерот.
  4. Ставете 2 мали парчиња чоколадо на едната страна на целерот така што би наликувале на очи.
  5. Скршете дел од переците и наместете ги како антени на полжавот.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: