Рецепти
Полжави со путер од кикирики Ана Ристеска

Брза и креативна ужинка за вашите најмили

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 15 минути

  1. Исечете го целерот на 3 дела.
  2. Внатрешноста наполнете ја со путерот од кикирики.
  3. Исечете 3 круга од јаболкото со дебелина од 5 милиметри и потоа круговите исечете ги на половина со тоа што ќе добиете 6 половинки. Нацртајте две полукружни линии со путерот од кикирики на јаболките, од двете страни (како на сликата) и ставете го секое парче јаболка во целерот.
  4. Ставете 2 мали парчиња чоколадо на едната страна на целерот така што би наликувале на очи.
  5. Скршете дел од переците и наместете ги како антени на полжавот.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: