Рецепти
Посна реформ торта Ана Ѓорова

Посна чоколадна торта со мелени ореви што одлично оди со шолја варено кафе

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Мед(150 Грама)

Мелени ореви(400 Грама)

Вода(3 филџани )

Шеќер(300 Грама)

Брашно(200 Грама)

Сода бикарбона(1 Кафена лажица)

Цимет(по вкус )

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Посно црно чоколадо(100 Грама)

Посен маргарин(180 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 40 минути

  1. Медот, 3 филџана вода и 100 г шеќер се мешаат додека да се добие хомогена смеса.
  2. Во друг сад се мешаат брашното, 150 г мелени ореви, содата бикарбона и цимет по вкус. Се додава смесата со медот и се меша со лажица.
  3. Смесата се претура во плех и се пече на 175 степени, 20 минути. Испечениот и оладениот пандишпан се дели на три дела.
  4. Во сад се ставаат 200 г шеќер и ванилиниот шеќер, се прелива со филџан вода, се загрева до вриење, па се трга од оган.
  5. Се додаваат 250 г мелени ореви и чоколадото искршено на мали парчиња, па добро се меша.
  6. Маргаринот пенасто се мати со миксер, па се меша со изладените ореви.
  7. Трите пандишпани и целата торта се филуваат со кремот, па се украсува со мелени ореви или со растителен шлаг.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: