Рецепти
Посни ванилици со узо Ана Ѓорова

Класичните колачиња во посна верзија што се погодни за секакви пригоди

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Посен маргарин(1 )

Шеќер(4 Супени лажици)

Узо(3 Супени лажици)

Масло(1 Чаша)

Сечкани ореви(150 Грама)

Брашно(1/2 Килограм)

Шеќер во прав(за посипување )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Маргаринот се мати заедно со шеќерот. Откако убаво ќе се измати, се додаваат узото, маслото, сечканите ореви и брашното.
  2. Од состојките се замесува тесто, од кое се прави кора и од неа се вадат форми по желба со калап.
  3. Колачињата се редат во тепсија и се печат.
  4. Откако ќе се испечат, се наросуваат со шеќер во прав.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: