Рецепти
Потаж од карфиол со сланина Ана Ѓорова

Француски рецепт за предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Главица)

Сланина(100 Грама)

Компир(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Јајце(1 )

Брашно

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тенџере на оган ставете путер да се растопи и со мешање пропржете ги исечканиот карфиол, сланина и исечканиот и излупен компир.
  2. Содржината во тенџерето посолете ја и откако малку зеленчуците ќе омекнат, налијте 1 литар вода. Покријте со капак и варете 40 минути.
  3. Потоа содржината од тенџерето процедете ја низ цедалка во подлабок сад. Супата вратете ја во тенџерето, а варените зеленчуци изблендирајте ги.
  4. Испасираната содржина вратете ја во тенџерето, промешајте и додајте вода и варете уште 10 минути. Послужете го потажот и додајте сол и бибер по вкус.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: