Рецепти
Потаж од карфиол со сланина
Француски рецепт за предјадење
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
1 лицеВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
65 - 120 минути
0
/
5
ПОДГОТОВКА
За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути
- Во тенџере на оган ставете путер да се растопи и со мешање пропржете ги исечканиот карфиол, сланина и исечканиот и излупен компир.
- Содржината во тенџерето посолете ја и откако малку зеленчуците ќе омекнат, налијте 1 литар вода. Покријте со капак и варете 40 минути.
- Потоа содржината од тенџерето процедете ја низ цедалка во подлабок сад. Супата вратете ја во тенџерето, а варените зеленчуци изблендирајте ги.
- Испасираната содржина вратете ја во тенџерето, промешајте и додајте вода и варете уште 10 минути. Послужете го потажот и додајте сол и бибер по вкус.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во