Рецепти
Потаж од карфиол со сланина Ана Ѓорова

Француски рецепт за предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Главица)

Сланина(100 Грама)

Компир(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Јајце(1 )

Брашно

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тенџере на оган ставете путер да се растопи и со мешање пропржете ги исечканиот карфиол, сланина и исечканиот и излупен компир.
  2. Содржината во тенџерето посолете ја и откако малку зеленчуците ќе омекнат, налијте 1 литар вода. Покријте со капак и варете 40 минути.
  3. Потоа содржината од тенџерето процедете ја низ цедалка во подлабок сад. Супата вратете ја во тенџерето, а варените зеленчуци изблендирајте ги.
  4. Испасираната содржина вратете ја во тенџерето, промешајте и додајте вода и варете уште 10 минути. Послужете го потажот и додајте сол и бибер по вкус.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: