Рецепти
Потаж од карфиол со сланина Ана Ѓорова

Француски рецепт за предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Карфиол(1 Главица)

Сланина(100 Грама)

Компир(200 Грама)

Путер(50 Грама)

Јајце(1 )

Брашно

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 70 минути

  1. Во тенџере на оган ставете путер да се растопи и со мешање пропржете ги исечканиот карфиол, сланина и исечканиот и излупен компир.
  2. Содржината во тенџерето посолете ја и откако малку зеленчуците ќе омекнат, налијте 1 литар вода. Покријте со капак и варете 40 минути.
  3. Потоа содржината од тенџерето процедете ја низ цедалка во подлабок сад. Супата вратете ја во тенџерето, а варените зеленчуци изблендирајте ги.
  4. Испасираната содржина вратете ја во тенџерето, промешајте и додајте вода и варете уште 10 минути. Послужете го потажот и додајте сол и бибер по вкус.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: