Рецепти
Потаж од моркови Ана Ѓорова

Француски рецепт за вкусно предјадење од рендани моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендан морков(500-800 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ориз

Брашно(1 Супена лажица)

Путер(1 Супена лажица)

Млеко(по потреба )

Сол

Свеж сок од лимон

Шеќер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Ситно исечканиот кромид се става во лонец за да се пржи на путер.
  2. Во кромидот се додаваат ренданите моркови, заедно со кромидот се пржат извесно време, па се додава вода или зеленчукова супа.
  3. Кога морковите се варени се додава малку ориз, а покасно се додава запршка која се подготвува од 1 лажица брашно запржено на 1 лажица путер.
  4. Кога чорбата е готова се трга на страна, се става малку млеко, павлака или жолчки од јајца и се зачинува по вкус со сол, сок од лимон, шеќер и се сервира.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: