Рецепти
Потаж од моркови Ана Ѓорова

Француски рецепт за вкусно предјадење од рендани моркови

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Рендан морков(500-800 Грама)

Кромид(1 Главица)

Ориз

Брашно(1 Супена лажица)

Путер(1 Супена лажица)

Млеко(по потреба )

Сол

Свеж сок од лимон

Шеќер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 80 минути

  1. Ситно исечканиот кромид се става во лонец за да се пржи на путер.
  2. Во кромидот се додаваат ренданите моркови, заедно со кромидот се пржат извесно време, па се додава вода или зеленчукова супа.
  3. Кога морковите се варени се додава малку ориз, а покасно се додава запршка која се подготвува од 1 лажица брашно запржено на 1 лажица путер.
  4. Кога чорбата е готова се трга на страна, се става малку млеко, павлака или жолчки од јајца и се зачинува по вкус со сол, сок од лимон, шеќер и се сервира.
Пуслици со ореви
Дроб во кошулица
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Динстани јунешки ребра
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Потпечена зелка со наут
Тарт со праз
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Чоколадни кроасани
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Филе Велингтон
Ленени погачици
Печен ослиќ со брокула
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Лимон-колач
Руски колач со афион
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Пикантно свинско
Пита масленица
Куглов погача со сирење

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: