Рецепти
Потпеченица со компир и кромид
Полски специјалитет кој може да го послужите со свежа или крем салата
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
СредноСЕРВИРАЊЕ
6 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Компир(1 Килограм)
Кромид(500 Грама)
Масло(4 Кафени лажици)
Путер(1/2 Кафена лажица)
Павлака(1 Чаша)
Пиво(1 Флаша)
Сирење(150 рендано Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Кромидот ситно се сецка.
- Се пржи на загреан зејтин да поцрвене.
- Компирот се лупи, се мие и се сече на тенки кругчиња.
- Компирот го мешаме со кромидот, павлаката, пивото и ренданото сирење.
- Се става сол и бибер.
- Подготвената смеса се става во огноотпорна тава.
- Површината се израмнува.
- Се полива со растопен путер.
- Се става во загреана рерна на 180 степени.
- Се пече 30 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во