Рецепти
Потпеченица со компир и кромид Ана Ристеска

Полски специјалитет кој може да го послужите со свежа или крем салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Кромид(500 Грама)

Масло(4 Кафени лажици)

Путер(1/2 Кафена лажица)

Павлака(1 Чаша)

Пиво(1 Флаша)

Сирење(150 рендано Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно се сецка.
  2. Се пржи на загреан зејтин да поцрвене.
  3. Компирот се лупи, се мие и се сече на тенки кругчиња.
  4. Компирот го мешаме со кромидот, павлаката, пивото и ренданото сирење.
  5. Се става сол и бибер.
  6. Подготвената смеса се става во огноотпорна тава.
  7. Површината се израмнува.
  8. Се полива со растопен путер.
  9. Се става во загреана рерна на 180 степени.
  10. Се пече 30 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: