Рецепти
Потпеченица со компир и кромид Ана Ристеска

Полски специјалитет кој може да го послужите со свежа или крем салата

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(1 Килограм)

Кромид(500 Грама)

Масло(4 Кафени лажици)

Путер(1/2 Кафена лажица)

Павлака(1 Чаша)

Пиво(1 Флаша)

Сирење(150 рендано Грама)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Кромидот ситно се сецка.
  2. Се пржи на загреан зејтин да поцрвене.
  3. Компирот се лупи, се мие и се сече на тенки кругчиња.
  4. Компирот го мешаме со кромидот, павлаката, пивото и ренданото сирење.
  5. Се става сол и бибер.
  6. Подготвената смеса се става во огноотпорна тава.
  7. Површината се израмнува.
  8. Се полива со растопен путер.
  9. Се става во загреана рерна на 180 степени.
  10. Се пече 30 минути.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: