Рецепти
Потпечено свинско со бешамел сос Ана Ристеска

Полски рецепт за вкусно свинско печење со бешамел сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свинско месо(печено 400 Грама)

Путер(1 Супена лажица)

Презла(1 Кафена лажица)

Сечкан магдонос(1 )

Рендан кашкавал(3 Кафени лажици)

Путер(2 Кафени лажици)

Брашно(2 Кафени лажици)

Млеко(2 Чаши)

Сол

Бибер(бел )

Морско оревче

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

Бешамел сос

  1. Во тенџере се става путерот да се топи.
  2. Во растопенот путер се додава брашното и се меша за да се пропржи и да не загоре.
  3. Се додава 1 дел од млекото постојано мешајќи за да не се направат грутки а потоа се додава остатокот од млекото.
  4. Се продолжува со мешање се додека сосот се згусне.
  5. Најдобро е да се сервира топол.

Потпечено свинско

  1. Готовото печење исечете го на тенки парчиња и ставете го во тава намачкана со путер и посипана со презла.
  2. Парчињата месо се поливат со бешамел сосот и се посипуват со рендано сирење.
  3. Се става во загреана рерна и се пече 15 – 20 минути.
  4. Кога површината на сосот ќе се испече се вади и се посипува со магданос.
  5. Се сервира со печен компир, салата од цвекло и се украсува со пипер и патлиџан.

 

Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: